Важливо Новини

Краще сядьте: стали відомі зарплати та умови праці наших заробітчан у Європі (ФОТО)

Пандемія багато чого змінить у нашому світі, і не в кращий бік.

Зокрема, після закінчення карантину, більшість трудових мігрантів, які повернулися в Україну через COVID-19, знову спробують знайти собі роботу за кордоном.

При цьому некваліфіковані фахівці, зрозуміло, підшукують країну, шанси заробити в якій найбільш високі.

До числа таких країн, судячи з розповідей «заробітчан» в соцмережах, аж ніяк не відноситься Італія, в якій оплата праці далеко не така висока, як можна собі уявити.

Як пише РБК, зарплати українських «заробітчан» в Італії можна порівняти з зарплатами, що їх отримують трудові мігранти в Польщі.

Зокрема, коли мова йде про жінок, які наймаються хатніми робітницями в італійські сім’ї: вони можуть розраховувати на зарплату приблизно в 800 євро.

Видання посилається на дискусію, що розгорілася в Facebook в одній із «заробітчанських» спільнот, де одна з учасниць розмови повідомила, що після карантину розраховує поїхати в Італію, де сподівається заробляти 1200 євро на місяць.

Однак, різні дописувачі її швидко розчарували, пояснивши, що на перших порах домробітниця зможе отримувати тільки 600, в кращому випадку – 800 євро.

Люба Маковецька, крім того, написала:

«Багато роботодавців беруть на чорну роботу і недоплачують, хамсько використовуючи, не дають і не оплачують вихідні, тут же дають те, що закон говорить, а цього мало!!

Я на першій роботі в Венето працювала за 600 євро! Без вихідних.

Це ненормально, але вибору в мене не було».

Отже, працювати нашим жінкам доводиться часто за не дуже великі гроші, зазвичай без вихідних, а роботодавці не прагнуть укладати офіційних контрактів і досить часто ставляться до них зневажливо.

«Дівчатка мої дорогі, треба радіти з того, що дають, скоро перестануть давати,

Я працюю в Калабрії, в сім’ї три людини 800 євро.

Дуже мало платять, ніхто не хоче робити контракт, зарплата 600-700 євро», – написала одна з жінок.

Варто відзначити, що в Італії зараз працює близько мільйона українців, з яких лише близько 200 тисяч працевлаштовані легально.

При цьому зарплати в Італії, як виглядає, є не надто великими.

Leave a Comment