Новини

В Офісі Президента показали, як вітається президент на карантині. ФОТО

Епідемія коронавірусу та карантинні обмеження суттєво вплинули на зовнішньополітичну роботу президента України і протокол зустрічей.

Як саме, розповів заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква, – передає офіційний сайт Офісу Президента.

Зокрема, довелося відкласти кілька візитів президентів іноземних держав в Україні, які планувалися на березень і квітень. Можливо, вони відбудуться влітку.

“Будемо сподіватися, що літо буде у нас гарячим не лише з точки зору погоди і того, що ми подолаємо коронавірус, але і з зовнішньополітичної точки зору. Можливо, доведеться відмовитися від відпусток. Але міжнародну діяльність слід продовжувати”, – сказав Жовква.

Втім, спілкування з лідерами іноземних держав під час спалаху захворювання не зупинявся. Воно відбувалося у форматі телефонних розмов. Їх за два місяці було більше 20.

Крім того, Жовква описав, як пандемія COVID-19 відбилася на протоколі. У нього довелося впроваджувати зміни: наприклад, під час вручення вірчих грамот іноземні посли і президент України не тиснули один одному руки, хоча це передбачено протоколом.

“Ви могли бачити навіть на фото, які привітання були з одним з послів, – ліктем. Але, знову ж таки, спростивши протокол, ми абсолютно не втратили сенс. Я не впевнений, що у всіх країнах зараз президенти приймають вірчі грамоти від іноземних послів. Ми відчували, що це потрібно, що дипломатична робота не повинна зупинятися “, – сказав заступник керівника Офісу.

Leave a Comment