Волинь Новини

У Луцькій міськраді розповіли, за яких умов зможуть відкрити ринки

Продовольчі ринки у Луцьку готові відкрити, якщо в міську раду надійде офіційний лист від Держпродспоживслужби в якому вони підтвердять статуси таких ринків, – про це сказав в.п. Луцького міського голови Григорій Пустовіт під час зустрічі з підприємцями, – повідомляє Суспільне.

Григорій Пустовіт, в.п. Луцького міського голови: “Буде постанова Кабміну де буде чітко сказано відкрити промислові ринки, тоді будемо приймати відповідне рішення, яке їх стосуватимуться. Якщо сьогодні йдеться про продовольчі ринки, то це повинен бути чіткий документ з Держпродспоживслужби, це не просто так зроблено – це певна вимога. Тоді ми скликаємо сесію”.

В області 32 агропродовольчі ринки, з них в Луцьку шість,- каже начальник управління Держпродспоживслужби в області Назар Орел. Фахівець говорить – їх структура не надає дозволи на функціонування ринків.

Назар Орел, начальник управління Держпродспоживслужби в області: “Ми не відкриваємо і не закриваємо ринки в нинішніх умовах. Якщо орган місцевого самоврядування на своєму рівні не приймає додаткових рішень про обмеження функціонування ринків, то власник ринку може відновлювати роботу ринку”.

Підприємці підготували звернення у міську раду, в ньому вимагають скасувати податки і дозволити торгівлю, – розповіла підприємиця Світлана Шабала.

Нагадаємо, що сьогодні з 10:00 до 13:00 підприємці усіх ринків Луцька провели мирну акцію протесту під Луцькою міською радою.

Leave a Comment