Новини

Українців до вересня можуть залишити на карантині

Карантин в Україні продовжили до 22 травня, а про його повне скасування можна буде говорити в червні або липні, а може навіть і не раніше вересня. Про це заявив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Василь Мокан, передає 1NEWS.

“…хочу внести ясність щодо термінів карантину – офіційне завершення карантинних обмежувальних заходів є останнім, п’ятим етапом поступового виходу. Тому про повне завершення карантину і повернення до нормального функціонування держави можна буде говорити наприкінці червня-липні, а може і в серпні або вересні – все залежатиме від епідеміологічної ситуації та статистики рівня захворюваності / смертності від коронавірусу”, – написав Мокан у Facebook.

За його словами, якщо зараз повністю скасувати карантин, то це означало б повноцінне відновлення роботи громадського транспорту, роботу ТРЦ, масові контакти людей між собою.

“Такі речі майже зі 100% вірогідністю могли б призвести до спалаху епідемії та необхідності повторно запроваджувати жорсткі карантинні заходи”, – додав він.

Leave a Comment