Важливо Новини

“Я цим не парюсь”: Лукашенко про нових хворих на коронавірус

Президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що не особливо занепокоєний виявленням нових випадків COVID-19.

Коментар: “Якщо відверто, аналізуючи усі ці ваші “простирадла”, які ви мені присилаєте кожен ранок і вечір, я не особливо “парюсь” щодо нових коронавірусних хворих. Що мене понад усе насторожує: не завжди тести дають точні показники,” – зазначив Лукашенко.

На думку білоруського президента, слід поглянути на ситуацію з пневмоніями. Приріст за останні 4 місяці – 40 – 50 випадків у порівнянні з минулим роком. Для білоруської системи охорони здоров’я це – мізер.

Зазначимо, що станом на 4 травня в Білорусі зафіксовано 16 705 випадків коронавірусу, 99 людей померли. Від COVID-19 одужали 3 196 осіб.

Коротко про ставлення Лукашенка до спалаху коронавірусу

  • Лукашенко вирішив не скасовувати військовий парад до 9 травня. Він наполягає, що парад – це занадто “емоційна та глибоко ідеологічна річ”.
  • У розпал коронавірусу в Білорусі провели суботник. Лукашенко серед інших теж садив дерева у селі неподалік Чорнобиля. Про дотримання дистанції не йшлось, багато з учасників суботнику були без масок.
  • 22 квітня уряд тимчасово заборонив вивезення з Білорусі апаратури для кисневої терапії, штучного дихання або іншої терапевтичної дихальної апаратури.
  • Насправді білоруси хочуть карантину й вважають рішення Олександра Лукашенка божевільним. Є вже понад 60 тисяч громадян, які підписали петицію, у якій закликають владу ввести карантин.
  • Лукашенко не раз заявляв, що вірусу COVID-19 не існує, а тому білорусам не потрібно хвилюватися. Ситуацію з пандемією називав “коронапсихозом”.
  • Президент Білорусі також вважає, що ізоляція – не дієвий метод боротьби з коронавірусом. На його думку, це навпаки може сприяти погіршенню стану тих, хто вже заразився вірусом.

Джерело: сайт 24 канал

Leave a Comment