Новини

Парасюк повідомив, що майданівці змушені були вести вогонь у відповідь по “беркутівцям”

Екс-депутат Верховної Ради, активіст євромайдану Володимир Парасюк визнав, що майданівці були змушені 20 лютого 2014 року вести вогонь у відповідь по “беркутівцям”.

Про це він заявив в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону, передає видання «Гордон» в неділю, 3 травня

«Коли 20-го числа почали просто розстрілювати людей, вже потрібно було відповідати на цей розстріл … Люди взяли відповідальність. Багатьох хлопців, які там зі мною були, вже в живих немає, тому що вони загинули в АТО. Яка агентура? Які спецоперації? По нам стріляють, а ми що, повинні прапорами махати? Ну так не буває. І коли ви у мене запитаєте, чому вони не можуть нічого довести … А що доводити? Якщо одна зброя передавалося кільком людям, тому що була така домовленість: “Хлопці, якщо ми несемо відповідальність, то всі разом” », – розповів Парасюк.

За його словами, в СІЗО перебував один з активістів, чия зброя використовувалося на Майдані. Виходячи з даних експертизи, з неї ніхто не був убитий – тільки поранений.

«І на ньому стільки було відбитків пальців, там просто не можуть нічого встановити. Тому що така реальність була. Я говорю це вперше: я на власні очі бачив, як брали зброю: “Дай я вистрелю, щоб, якщо будуть нас за це карати, нас були сотні” », – додав Парасюк.

В кінці 2013-го – початку 2014 року в Україні відбулися масові протести, які призвели до зміни влади – президент Віктор Янукович втік до Ростова. На протязі конфлікту протестуючим протистояли правоохоронні органи і найняті владою озброєні бандити (ТІТУШКИ). За словами екс-президента України Петра Порошенка, в результаті трагічних подій 18-20 лютого 2014 року загинуло 107 осіб.

У виконанні розстрілів звинувачують бійців роти спецпризначення “Беркут”, в організації злочину – Януковича, колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, його екс-заступників Віктора Ратушняка та Петра Федчука, екс-голови Служби безпеки України Олександра Якименка, його колишнього заступника Володимира Тоцького.

Leave a Comment