Волинь Новини

“Де взяти гроші на заробітні плати лікарям, вчителям?”, – Пустовіт

У стінах Луцької міської ради відбулась зустріч секретаря міської ради Григорія Пустовіта із суб’єктами підприємництва, що здійснюють свою господарську діяльність на ринках міста Луцька. Під час зустрічі обговорили ряд питань, зокрема – про роботу ринків та торгівлю непродовольчими групами товарів.

Підприємців цікавила можливість відкриття ринків на території міста, зважаючи на постанову Кабінету міністрів №313 від 29 квітня.
Вони розповіли, що на сьогодні у Луцьку через карантинні обмеження ці ринки не працюють, а вони несуть втрати. Особливо це стосується продовольчих груп товарів, що мають обмежений термін придатності.

Пустовіт розказав, коли у Луцьку можуть запрацювати ринки

“Міська рада робить все, що дозволяє її бюджет, аби піти на зустріч малому бізнесу. Наприклад, Верховна Рада своїм рішенням звільнила власників ринків від сплати земельного податку на час карантину. Окрім того, основні кошти на заходи попередження епідемії коронавірусу також виділені із міського бюджету: 60 млн гривень для обласної лікарні, де лікуються хворі на коронавірус; додаткові кошти для працівників швидкої допомоги та інфекційної лікарні. Загальна сума коштів, виділених на боротьбу із COVID-19 – 74 млн грн.

Місто не може підмінити собою усі державні органи. Лише за квітень міський бюджет недоотримав 40 млн гривень. Загалом, за період з березня по травень, місто недоотримає близько 110 мільйонів. І ми готові віддати все, проте постає питання: де взяти гроші на заробітні плати лікарям, вчителям, та іншим професіям, що опинилися під загрозою?” – виступив Григорій Пустовіт.

Leave a Comment