Важливо Новини

“Партія мерів” принесе Зеленському проблеми: хто може увійти в майбутню політсилу

Гучний скандал з достроковим ослабленням карантину в Черкасах і конфліктом між мером міста Анатолієм Бондаренком з центральною владою активізував чутки про можливе створення в Україні так званої “партії мерів”.

За інформацією “Апострофа”, відповідні переговори між мерами вже ведуться.

Передбачається, що головою нової партії може стати мер Києва Віталій Кличко, а створюватися вона буде нібито на базі партії УДАР. Незважаючи на те, що міський голова Києва уклав “перемир’я” з Офісом президента після ряду конфліктів, він як і раніше має амбіції і збирається як мінімум бути новообраним мером. Для цього він, за наявними відомостями, вже контактує з колегами з інших міст.

Одна така зустріч, відповідно до джерел “Апострофа”, вже була проведена не так давно в режимі онлайн, на ній також був присутній мер Дніпра Борис Філатов. Не виключено, що до політичної сили приєднаються мери Харкова і Одеси Геннадій Кернес і Геннадій Труханов.

Тепер перспективним кандидатом в партію виглядає також і мер Черкас. Хоча сам Бондаренко каже журналістам, що в партію його поки не кликали, проте розмови між мерами про нову політичну силу він підтвердив.

“Все це в купі принесе центральній владі чимало клопоту, адже у президента, за великим рахунком, немає жодного свого представника в особі мера хоч одного міста-“мільйонника”, – розповів співрозмовник “Апострофа”, знайомий з ситуацією.

Leave a Comment