Новини

На продуктових ринках фермери підняли ціни на овочі в два рази

Після скандалів, які влаштували українські фермери в зв’язку з тим, що їм нікуди збувати урожай ранних овочів, а тонни продукції ризикували згнити на полях, влада пішла на зустріч представникам сільськогосподарського бізнесу і з 1 травня запустили роботу продуктових ринків. Але покупці, які прийшли в п’ятницю на ринки за покупками, були неприємно здивовані тим, що овочі буквально за добу дуже сильно подорожчали. Про це повідомляє hyser, пише agronews.ua.

Тепер зробити салатик з мелітопольських огірочків буде в два рази дорожче: з відкриттям ринків підприємці замість вже звичних 18-20 гривень за один кілограм стали просити за свій товар 33 гривні за один кілограм.

Вся справа в тому, що через закритих ринків фермери були змушені втратити значну частину своїх доходів, а тепер намагаються компенсувати втрати підвищенням цін на сезонні овочі.

Експерти коментують ситуацію на українських продуктових ринках ситуацію. Вони стверджують, що план підприємців по відновленню втрачених заробітків шляхом підвищення вартості товару ні до чого доброго не призведе, оскільки купівельна спроможність українців значно знизилася через карантин, а ранній сезонний врожай буде продовжувати гнити через відсутність покупця.

Крім того, фахівці вже роблять прогнози про вартість деяких продуктів на майбутнє. Так, кандидат економічних наук Ярослав Навроцький стверджує, що незабаром збільшиться вартість борщового набору, круп, а також яловичини і телятини, що може спровокувати попит на курятину.

1 коментар

Leave a Comment