Новини

Медики оголосили бойкот через низьку зарплату під час епідемії

Незважаючи на обіцянки влади, жоден медик, який працює з хворими на COVID-19, не отримав надбавок.

У Києві медики міської лікарні №8 влаштували страйк після того, як не дочекалися обіцяної надбавки 300% за роботу з хворими на COVID-19 пацієнтами.

Про це пише apnews.

Лікарі розповіли, що вчора також підтвердився позитивний тест на COVID-19 у двох співробітників лікарні, які контактували з 40 іншими колегами – тепер потенційно інфікованими.

Надбавок нет, средств защиты тоже. Киевские медики объявили бойкот из-за низкой зарплаты во время эпидемии

Надбавок нет, средств защиты тоже. Киевские медики объявили бойкот из-за низкой зарплаты во время эпидемии

Надбавок нет, средств защиты тоже. Киевские медики объявили бойкот из-за низкой зарплаты во время эпидемии

Як йдеться у зверненні медиків, опублікованому на Facebook-сторінці паблік “Життя Мінського масиву”, за документами “коронавірус не приймають в цій лікарні і його там немає”.

Ця лікарня знаходиться на другій лінії боротьби з пандемією, однак на практиці персонал регулярно контактує з хворими COVID-19. Стверджується, що за час карантину установа взяло близько 150 осіб заражених коронавірусом.

Відзначається, що молодші медсестри і лікарі міськлікарні №8 “не тільки не отримали ні копійки доплати за роботу в епідемію, а й отримали на 30-40% менше зарплати, ніж до епідемії. Через стартувала 1 квітня мед реформи, після якої ставки і оклади всіх медпрацівників впали “.

В результаті медики двох відділень оголосили про відмову працювати в таких умовах і з такою оплатою – близько 5 тисяч гривень.

“Завтра ще кілька відділень готується страйкувати. Завтра закриється одна лікарня. Післязавтра їхній приклад наслідують усі лікарні міста. А через тиждень плюнуть лікарі у всій країні “, – йдеться в заяві.

Також вони виклали фото розрахункових листів зарплат без муніципальних надбавок медсестри і молодшої сестри за останній місяць в умовах щоденного контакту з коронавірусом.

Співробітники медустанови розповіли, що засобів індивідуального захисту від коронавірусу ніхто так і не отримав, хоча в лікарні за весь час було підтверджено близько 70 випадків захворювань COVID-19. Про це передає APnews.

Потім хворих переводили в спеціалізовані медустанови, але до тих пір, поки діагноз не підтверджувався, вони перебували в міській клінічній лікарні №8.

Зараз лікарі вже повернулися до виконання своїх обов’язків і лікарня працює в штатному режимі.

У понеділок, 4 травня, в лікарню приїдуть чиновники КМДА для того, щоб вести діалог з медиками.

Leave a Comment