Новини

Справжнє здирництво: ринки відкрилися, продавці підняли ціни

Ще вчора на ринках можна було купити огірки за 18 гривень за один кілограм, а ось сьогодні, 2 травня, продавці вирішили, підзаробити і підняли ціни майже вдвічі.

Сьогодні огірки з теплиць продавали за ціною по 33 гривні за кілограм, пише hyser.

Так, у фермерів, які вирощують ранні овочі настав збір врожаю. Найпершими на прилавках з’явилися огірки і редиска. Ще вчора вони переживали і не знали, куди подіти товар, але український уряд дав добро на відкриття ринків.

І тут фермери вирішити так би мовити “розгулятися” і “наварити” по повній програмі. Ціну вони підняли в два рази. Більш того, вони анітрохи не зніяковіли, підвищивши так ціни і пояснили це тим, що довгий час сиділи без роботи, а тепер намагаються заробити.

Експерти впевнені, що компенсувати час простою ринку вони не зможуть через те, що на сьогоднішній день купівельна спроможність залишає бажати кращого. А це означає, що огірки можуть згнити на ринку так і не дочекавшись свого покупця.

Відзначимо, що ажіотаж на гречку, імбир і лимон почався на початку карантину. Люди масово скуповували продукти, а продавці піднімали ціну на них до захмарних цифр.

Однак люди перестали їх купувати і ціни на “стратегічні” продукти впали, але не до початкового рівня.

Кандидат економічних наук Ярослав Навроцький прогнозує підвищення цін на картоплю та інші овочі борщового набору, а також крупи. Після карантину ціна на м’ясо великої рогатої худоби збільшиться, тому люди будуть купувати курятину.

Leave a Comment