Волинь Новини

Навколо волинського села встановлюють блокпости через спалах коронавірусу

За інформацією завідувача Любешівського районного лабораторного відділення Маневицького міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олени Іванчук, станом на 09.30 год сьогоднішнього дня у с. Люб’язь Любешівського району за результатами ПЛР-дослідження зареєстровані перші 4 випадки коронавірусу

Зазначені випадки підтвердились в одній сім’ї у 4 дорослих осіб. Хворі знаходяться на самоізоляції і перебувають на амбулаторному лікуванні в КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Любешівської селищної ради». Про це інформує Любешівська районна державна адміністрація.

Наразі проводиться робота із встановлення контактів хворих з родичами та односельцями. Усім рекомендовано дотримуватись самоізоляції та в разі появи симптомів респіраторних захворювань, телефонувати до сімейних лікарів, якими буде проведено ПЛР-тести.

В осіб, які мали контакти з хворими будуть відібрані біологічні матеріали для проведення дослідження на наявність коронавірусної інфекції.

Комісією вирішено встановити блок-пости при в’їзді в село Люб’язь, забезпечити патрулювання поліції на вулицях та провести профілактичну дезінфекцію вулиць в селі Люб’язь.

Усім рекомендовано дотримуватись самоізоляції та в разі появи симптомів респіраторних захворювань, телефонувати до сімейних лікарів, якими буде проведено ПЛР-тести.

Аби не допустити подальшого поширення коронавірусної інфекції, зосереджено увагу усіх служб на своєчасному реагуванні та вжитті заходів щодо посилення режиму роботи закладів села Люб’язь, які продовжують діяльність в період карантину, а саме: забезпечення проведення профілактичної дезінфекції приміщень, недопущення скупчення людей

«Ми повинні робити все, що від нас залежить для того, щоб не допустити поширення цієї недуги у нашому районі. Враховуючи ситуацію, що склалася, ми маємо дотримуватись таких жорстких рішень, бо тільки так можна розірвати ланцюжки контактів із хворими», – зазначила Юлія Андріївна.

Leave a Comment