Важливо Новини

У травні мільйонам пенсіонерів підвищать пенсії. На скільки зростуть виплати

У травні на 11% проіндексують пенсії 8,4 мільйонам українських пенсіонерів, а двом категоріям підвищать мінімальний розмір виплат.

“У травні 8,4 млн пенсіонерів будуть проіндексовані на 11% розміри пенсій. Також до 2 100 грн підвищено мінімальний розмір пенсії особам, страховий стаж яких становить 30 років у жінок та 35 років у чоловіків”, — цитує пресслужба Міністерства соціальної політики його очільницю Марину Лазебну.

За її словами, розмір пенсії зросте у середньому на 260 гривень.

Що відомо

  • 17 квітня у Пенсійному фонді повідомили, що ніхто з українських пенсіонерів досі не отримав обіцяну 1 000 гривень через те, що президент Володимир Зеленський ще не підписав ухвалені Верховною Радою зміни до державного бюджету-2020.
  • Одноразова грошова допомога пенсіонерам у розмірі 1 000 гривень мала надійти не пізніше 24 квітня.
  • 13 квітня Верховна Рада ухвалила законопроєкт про внесення змін до бюджету-2020, згідно з яким передбачається зменшення фінансування низки міністерств та відомств і збільшення видатків на медицину та соцзабезпечення.
  • Кабінет міністрів ухвалив постанову про проведення перерахунку пенсій, встановлення щомісячної доплати для пенсіонерів старше 80 років і виплати одноразової грошової допомоги у сумі 1 000 гривень.
  • У Міністерстві соціальної політики планують переведення пенсіонерів на банківські картки, щоб люди похилого віку могли отримувати таким чином пенсію, оплатити онлайн-послуги, замовити продукти харчування й ліки.
  • Раніше у Міністерстві соціальної політики заявили, що майже 83% пенсіонерів отримують пенсію нижче ніж 4 тисячі гривень, і рівень пенсійного забезпечення буде знижуватися у майбутньому.
  • Зокрема, це відбуватиметься через обмежені ресурси пенсійної системи, тіньову зайнятість, тіньові виплати зарплати і те, що лише 5% працюючих беруть участь у системі недержавного пенсійного забезпечення.
  • Уряд схвалив законопроєкт щодо підвищення надбавки за пізніший вихід на пенсію окремим категоріям пенсіонерів на 537 гривень і направив його на розгляд до Верховної Ради.

Leave a Comment