Новини

Українським заробітчанам не дозволили вилетіти до Британії

Українські заробітчани тим часом залишилися в аеропорту і не можуть нікуди поїхати

Українських заробітчан чекають в Європі, навіть незважаючи на карантин, але вони не можуть туди потрапити. Авіакомпанія МАУ скасувала рейс Київ-Лондон, оскільки Державна авіаційна служба заборонила виліт. Про це повідомляє пресслужба авіакомпанії.

У МАУ відзначають, що українці повинні були вилетіти в Англію сьогодні о 12:40, які мають довгостроковий контракт з роботодавцем за кордоном (це означає офіційне працевлаштування). Причому рейс був замовлений саме роботодавцем. Крім того, цих заробітчан не потрібно було б потім терміново вивозити додому через COVID-19.

“Рейс скасований через заборону авіаційнної влади України, яку авіакомпанія отримала за дві години до вильоту без зазначення підстав і посилання на нормативні документи. При цьому, авіакомпанія подала всі необхідні документи для отримання дозволів вчасно. Ми, звичайно, чули вчорашню заяву глави МЗС України в ЗМІ про “нелогічність” відправки українських заробітчан за кордон в умовах пандемії, а також про те, що уряд налаштований конструктивно і готовий до перегляду позиції. Але до ранку 29 квітня ніяких офіційних вказівок і документів з цього приводу до нас не надходило. Зараз авіакомпанія буде намагатися отримати дозвіл на виконання рейсу і надати можливість українцям дістатися до роботи, працевлаштуватися і забезпечити свої сім’ї засобами для існування”, – заявила директор з комунікацій МАУ Євгенія Сацька.

У компанії додали, що українці поки знаходяться в аеропорту “Бориспіль”, оскільки жоден пасажирський транспорт не працює, щоб виїхати звідти.

А тим часом в самій Британії забили тривогу через відсутність сезонних працівників. Так, наприклад, міністр навколишнього середовища Джордж Юстіс каже, що потрібні десятки тисяч робочих на збір врожаю, передає “Європейська правда”.

“Нам знадобиться значна кількість британців, зокрема, тих, хто залишився без роботи, у них є шанс, якщо вони захочуть”, – сказав він.

Leave a Comment