Новини

“Гасили Чорнобиль рядові, а медалі одержали генерали”: вшанування пожежних обернулося скандалом

У мережі спалахнув скандал через нагородження пожежників, які брали участь в гасінні лісових пожеж в Чорнобилі та Житомирській області.

З’ясувалося, що серед людей, які отримали нагороди, чимало начальників і навіть кум глави ДСНС, передає Znaj.ua. У групі «Бойкот пожежних України» користувач Максим Пісарський  висказав все, що думає з цього приводу.

“Хотілося б побачити прізвища цих героїв… цілих 22 героя! А чого не 23? Чого не 223, а не 1223? За якими критеріями обирали до нагороди – найвідважніших або ж “зручних”? А Чечоткін отримав медальку?”, – написав пожежник.

"Гасили Чорнобиль рядові, а медалі одержали генерали": скандалом обернулося вшанування Зеленським пожежних

Він задався питанням, чому нагороди «за рішучі дії» отримало начальство, включаючи главу ДСНС Києва генерала Андрія Ватоліна, заступника глави ДСНС в Київській області полковника Майстренка, а також заступника голови ОЦК у Київській області підполковника Сергія Гребенюка, а не ті, хто гасив Чорнобиль. У групі додали, що Ватолін є кумом керівника надзвичайної служби України Миколи Чечоткіна.

Під постом рятувальника розгорнулася бурхлива дискусія про те, за яким принципом вибиралися люди для нагородження.

«Іншим напевно грамоти дали, щоб було чим підтертися», «А зарплати підняти? і забезпечити спец одягом? слабо?», «Я не здивуюся, якщо це начальники нагороджені, а не прості хлопці бійці», «Все за старою схемою, пару чоловік, які дійсно брали участь, а решта це супер керівники», – пишуть учасники групи.

 

3 коментарі

Leave a Comment