Новини

Я шкодую, що в 2014 році активісти не взяли штурмом Києво-Печерську лавру – Тука

Георгій Тука нагадав на своїй сторінці в «Фейсбук» про події лютого 2014 року.

За словами колишнього заступника міністра з питань окупованих територій і ВПЛ, тоді з’явилася інформація, що монахи Києво-Печерської лаври готуються вивезти в РФ церковні скарби і реліквії, – пише Главком.

За словами Туки, як тільки він це дізнався, відразу ж відправився на Печерськ. Там уже було кілька десятків активістів і пару правоохоронців. Ченці закрили ворота, і почали бити на сполох. Однак підходили не захисники РПЦ, а активісти з Майдану. В результаті було організовано патрулювання по периметру лаври, і перекриті всі входи-виходи.

Далі з’явився чоловік в рясі, і почав закликати всіх йти на штурм. Тука розповів, що напруга на той момент зросла неймовірно. Присутні дійсно почали обговорювати сценарії штурму. Однак в підсумку всередині ніби щось клацнуло – не потрібно ніякого штурму. Не вистачало ще тільки чвар на релігійному грунті. Однак сьогодні Тука вважає, що того вечора все-таки потрібно було йти на штурм. Якби можна було повернути час назад, то діяв би інакше. Він підкреслив, що повністю розділяє позицію Володимира В’ятровича – ворога дійсно потрібно добивати.

Leave a Comment