Новини

Мер Львова просить прем’єра відкрити продуктові ринки

Міський голова Львова звернувся до прем’єр-міністра України Денису Шмигаля та заступника голови МОЗ Віктора Ляшка з проханням відкрити продуктові ринки. Про це він написав у Facebook.

“Я звертаюся до прем’єр-міністра та головного санітарного лікаря України з проханням дозволити продуктовим ринкам працювати або затверджувати рішення про їх відкриття на місцевому рівні…У Львові з початку карантину були жорсткі правила: порушуєш – закриваємо. Але я б дуже не хотів, щоб через одного-двох порушників страждали мільйони людей”, – йдеться в повідомленні.

Садовий наголосив, що розуміє ситуацію, в якій опинилися власники продуктових ринків, продавці і фермери.

“Товари, що швидко псуються, і часу мало. З іншого боку – покупець, який купує дорогі закордонні товари, не маючи права вибору”, – написав він, нагадавши позицію епідеміологів, які стверджують про повільне поширення вірусу на відкритому повітрі.

Нагадаємо, постанова про відкриття ринків втратила чинність 15 квітня. За словами головного санлікаря Віктора Ляшка, факти, які були виявлені протягом дії постанови про відкриття ринків під час карантину, свідчать про сильні порушення.

Рішення про дозвіл роботи продуктових ринків у період карантину було прийнято з метою стабілізації цінової ситуації та підвищення доступності продуктів харчування для споживачів.

Leave a Comment