Важливо Новини

Як на карантині отримати гроші від держави: опубліковано детальну інструкцію

На період карантину Державний центр зайнятості спростив подачу заяв на отримання статусу безробітного і отримання допомоги по безробіттю. Про це повідомляють у Центрі зайнятості. Розмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу по безробіттю без урахування заробітної плати та страхового стажу, на період карантину підвищено з 650 грн до 1000 грн.

Таке збільшення передбачено постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 08.04.2020 № 217, яка набула чинності 18 квітня 2020 року. Y

Для того, щоб отримати статус безробітного та допомогу, Ви можете подати заяву онлайн, або безпосередньо в Центрі зайнятості. Варіант 1: Зайдіть на сайт Державної служби зайнятості, подивіться покрокову інструкцію, напишіть заяву, сфотографуйте її і направте на пошту того центру зайнятості, де бажаєте обслуговуватися. Додатково пишете ще заяву на отримання допомоги по безробіттю. Наші фахівці розглядають ці заяви і ухвалюють рішення стосовно надання статусу.

Якщо немає підстав для надання статусу, то тоді телефонують людині, спілкуються і пояснюють що ми можемо зробити в цій ситуації, можливо просто надаємо консультації, продовжуємо шукати роботу і таке інше, – розповідають у Центрі зайнятості. Варіант 2: Ви можете прийти в Центр зайнятості. Оскільки вони зараз зачинені, то працівники виставили перед центрами скриньки для отримання кореспонденції – там же лежать бланки заяв для статусу і для допомоги по безробіттю. Заповнюєте бланк, кидаєте в скриньку.

Наші фахівці виймають ті заяви, розглядають і далі вже ухвалюють рішення, – наголошують у Центрі. До слова, на період карантину правило про відкладення виплати допомоги по безробіттю для звільнених за власним бажанням застосовуватися не буде. Громадяни, які були звільнені з останнього місця роботи в період карантину (починаючи з 12.03.2020 року) за власним бажанням і стали на облік в державній службі зайнятості, отримуватимуть допомогу по безробіттю з першого дня набуття статусу безробітного, – додають фахівці.

Leave a Comment