Новини

У Білорусі померлим від коронавірусу ставлять фальшиві діагнози: деталі скандалу

У Білорусі жінці, яка померла від коронавірусу, поставили фейковий діагноз. Про це написала в Instagram онучка померлої Світлана Лобач, передає НАРОДНА ПРАВДА.

За її словами, 21 квітня померла її 71-річна бабуся. При цьому у свідоцтві про смерть причиною смерті була названа серцева недостатність.

“Чому у свідоцтві про смерть написано “серцева недостатність” при підтвердженому коронавірусі і двосторонній пневмонії? Ось так статистика потім і виходить!” – написала Лобач.

Вона повідомила, що бабуся два тижні перебувала на апараті штучної вентиляції легенів, а необхідних ліків у лікарні не було. Діагноз Covid-19 підтвердився у жінки не з першого разу.

Крім того, дідусь Світлани Лобач наразі перебуває у реанімаційному відділенні лікарні міста Волижин також з підтвердженим коронавірусом.

“Допоможіть врятувати дідуся! Ми не володіємо інформацією”, – написала Лобач.

До слова, незважаючи на заперечення президентом Білорусі Олександром Лукашенком епідемії коронавіруса в країні, в районній лікарні Стовпців, що в 70 км від Мінська (Білорусь), зафіксована масова спалах коронавіруса з високим рівнем смертності. Так, всі відділення заповнені пацієнтами з пневмонією та іншими симптомами небезпечної хвороби.

Також нагадаємо, що 2 квітня у Білорусі померла 68-річна жінка – в морзі у неї підтвердили коронавірус. Її син заявив про те, що дані про це ховаються і написав заяву до поліції на президента Білорусі Олександра Лукашенка за недостатні заходи щодо запобігання хвороби, які призвели до смерті матері.

Leave a Comment