Новини

Під час карантину і пандемії зростає рейтинг чинної влади, – соціолог

Директор соціологічної групи “Рейтинг” Олексій Антипович каже, що карантин і пандемія коронавірусу позитивно впливають на рейтинги влади. При цьому це стосується як державної влади в цілому, так і місцевої.

Ми ж розуміємо, що тільки влада може боротися з пандемією. Жоден опозиційний політик або альтернативний кандидат не може забезпечити захист пересічному українцеві, а влада – може,
– підкреслив директор “Рейтингу”.

За його словами, люди у такі важкі часи бояться за власне життя і здоров’я своїх рідних, тож шукають захисту. Цей захист українці знаходять у людях, які борються з пандемією, тобто у влади.

“Саме коронавірус зупинив падіння рейтингу “Слуги народу”. У час пандемії усі погляди звернені на хворобу, є страх захворіти, страх за близьких, і всі економічні і політичні негаразди, всі скандали у владі, все це відійшло на другий план”, – пояснює Олексій Антипович.

Що відомо про рейтинги влади?Антипович каже, що рейтинг “Слуги народу” постійно падав після виборів аж до запровадження карантину. Тоді просто став на місці.

Разом з тим, за даними КМІСу, за Зеленського у квітні проголосували б 44% українців. Водночас рівень негативного ставлення до президента наразі зростає і становить вже 25%.

рейтинг довіри до Зеленського
Рейтинг довіри до Володимира Зеленського станом на квітень 2020 року / інфографіка 24 каналу

 

Leave a Comment