Новини

Українським лікарям в квітні дали зарплату менше, ніж до карантину

Лікарі отримали дуже мало, незважаючи на всі обіцянки влади збільшити зарплати

Українські медики, які вже два місяці працюють в посиленому режимі через карантин, отримали в квітні зарплату менше, ніж до карантину. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook лікар інфекціоніст Дмитро Лукаш.

Медик з КНП “Консультативно-діагностичний центр”, який знаходиться на Оболоні в Києві, розповів, що аванс, який їм видали незважаючи на обіцянки влади про збільшення зарплат для медиків, ще менше став, ніж раніше.

За квітень його розмір авансу становив 1 910 гривень.

“Ось який мій аванс у лікаря-інфекціоніста, просто немає слів … Як ви думаєте, Михайло Raduckij, Iryna Sysoenko? Один інфекціоніст по території на місяць. Диспансерна група ВІЛ-інфікованих одна з найбільших в Києві, регулярний потік пацієнтів. Зарплата буде менше, ніж була до цього, спасибі за увагу! “, – написав лікар.

Украинским врачам в апреле дали зарплату меньше, чем до карантина - фото 1

Інші медики також повідомили, що отримали дуже мало, незважаючи на всі обіцянки влади збільшити зарплати.

“У мене в інфекційній лікарні аванс теж захмарний (аж 1 800.). Ось цікаво тепер, що буде в кінці місяця”, – прокоментував Андрій Алферов, який працює, як зазначено в Facebook, в Херсонській обласній інфекційній лікарні ім. Г.І. Горбачевського.

Украинским врачам в апреле дали зарплату меньше, чем до карантина - фото 2

Нагадаємо, раніше українська влада повідомили, що медикам доплатять 300%, а виплачувати збільшену зарплату почнуть вже в квітні.

Leave a Comment