Новини

Українців залишать без субсидій, правила різко змінюються вже з 1 травня: хто в зоні ризику

В Україні скоротять  субсидії і витрати на виплату пільг вже цієї восени.

Невтішний прогноз зробив директора департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко, пише видання «Слово і діло»

За його словами вже восени деякі пільговики залишаться без грошової допомоги від держави, мова йде про 15-20% отримувачів субсидій.

«Пільги можуть втратити власники нових автомобілів – молодше 5 років. Також виплату субсидії можуть припинити власникам житла з великою квадратурою – 120 квадратних метрів і будинків на 200 «квадратів», – зазначив експерт.

При цьому Музиченко уточнив, що такі обмеження не нові для українців, їх запровадили ще в минулому році. Він нагадав, що згідно з  постановою Кабміну нова норма оплати повинна застосовуватися з 1 травня 2020 року.

«Для частини субсидіантів ще з минулого року фактичний обсяг грошей, які вони платили за надані комунальні послуги, виріс. Отже, це дає підстави говорити про скорочення субсидіального бюджету в загальному по країні. На даний момент, враховуючи прийняті обмеження для субсидіантів, падіння цін на теплову енергію та газ, є всі підстави вважати, що обсяг коштів для субсидій буде скорочуватися і надалі», – розповів він.

Leave a Comment