Новини

Екс-міністр фінансів України не виплачує кредит в 120 тис. доларів

Суд в Києві задовольнив позов “УкрСиббанку” до колишнього міністра про стягнення загальної заборгованості в сумі 67 925 доларів, передає Zik.

Колишній міністр фінансів Ігор Уманський не виплачує власноруч взятий кредит на суму в 120 тисяч доларів і прострочує платежі, як за основною сумою кредиту, так і за відсотками.

Про це стало відомо з реєстру судових рішень.

Так, 16 січня 2020 року Дніпровський районний суд в Києві задовольнив позов “УкрСиббанку” до Ігоря Уманського про стягнення загальної заборгованості в сумі 67 925 доларів, а також пені в розмірі понад 91 тисячі гривень.

Сам кредит екс-міністр взяв ще в листопаді 2007 року, згідно з його декларацією про доходи.

На даний момент Уманський ще винен банку трохи менше 60 тисяч доларів. При цьому до цього він декларував колекцію картин та ювелірних виробів вартістю близько 30 млн доларів, машину вартістю в 35 тисяч доларів і 25 тисяч доларів і 12 тисяч євро готівки.

Ймовірно, що “антикризовий” менеджер Ігор Уманський, який раніше працював в урядах Юлії Тимошенко і Арсенія Яценюка, а також був радником президента Порошенко, маючи величезну кількість нерухомості, коштовностей, дороге авто і гроші, не хоче віддавати взятий кредит через аферизм.

Треба зауважити, що він перебував на посаді міністра фінансів України з 4 березня по 30 березня 2020 року і це найкоротший термін перебування на цій посаді за часів незалежної України.

Leave a Comment