Новини

Народила жінка інфікована COVID-19: у дитини – проблеми з диханням

Про те, що у Дубні народила жінка, інфікована коронавірусом, повідомили у місцевій міськраді.

“Це здолбунівчанка, якій довелося робити кесарський розтин. Новонароджена дівчинка наразі – на апараті штучного дихання” – йдеться у повідомленні.

“Учора до Дубенського міського пологового будинку доправили вагітну зі Здолбунова з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції. Їй зробили кесарський розтин. На сьогодні породілля перебуває у стані середньої важкості, дитина – на апараті штучного дихання. Хвора та її новонароджена донечка знаходяться у спеціальному обсерваційному відділенні пологового будинку – у палаті, де є окремий вхід. Це виключає будь-яку можливість зараження інших приміщень, персоналу медзакладу і породіль. Медики, які працюють з хворою, мають усі необхідні засоби індивідуального захисту, в які входять одноразові комбінезони, маски окуляри, щитки, бахіли та дві пари рукавичок” – запевняють у Дубенській міськраді.

До слова, дбаючи про здоров’я майбутніх породіль, керівництво медзакладу вирішило тимчасово припинити прийом на пологи здорових жінок.

“Це триватиме до виписки вказаної пацієнтки і проведення заключної дезінфекції приміщень, де вона перебувала”- кажуть у міськраді.

Leave a Comment