Новини

Підозрюваного у розстрілах майданівців відпустили під особисте забов’язання

Суд відпустив під особисте забов’язання колишнього бійця спецпідрозділу Внутрішніх військ МВС України «Омега» Володимира Косенка. З 19 лютого він перебував під домашнім арештом. – пише hromadske.ua.

Про це повідомила адвокатка родин героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська.

«Володимиру Косенко особисте зобов‘язання — виконувати процесуальні обов‘язки, утриматись від спілкування зі свідками і підозрюваними. Повідомляти про зміну місця проживання і роботу», — написала Закревська.

Вона додала, що прокурор просив продовжити цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета Володимиру Косенку на 60 діб.

Він обґрунтовує ризики тим, що Косенко може впливати на свідків — інших омегівців, які були з ним 20 лютого 2014 року на Інститутській. Також каже про наявний ризик втечі і знищення доказів.

Зазначимо, Володимира Косенка підозрюють у:

  • перевищенні влади та службових повноважень, яке супроводжувалося застосуванням зброї, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу);
  • закінченому замаху на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу);
  • умисному вбивстві, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб (п.п. 5, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу).

18 лютого слідчі відділу у «справах Майдану» Державного бюро розслідувань затримали та повідомили про підозру колишньому співробітнику спецпідрозділу «Омега».

19 лютого Печерський районний суд Києва відправив під домашній арешт колишнього бійця спецпідрозділу Внутрішніх військ МВС України «Омега» Володимира Косенка. Його зобов’язали носити електронний браслет.

Leave a Comment