Новини

Церкви стали осередками розповсюдження коронавірусу: де найбільше заражених священиків

В Україні одними з найбільш масових осередків розповсюдження нового коронавірусу COVID-19 стали церкви. Причин кілька – часто там не дотримувалися карантинні заходи, водночас туди ж ходили парафіяни, заражені коронавірусом, який і передався далі, – про це пише ТСН.

Найбільш масовим церковним осередком розповсюдження COVID-19 є Києво-Печерська Лавра УПЦ. Там інфіковані близько 100 ченців, священників.

Кличко розповів подробиці про померлого від коронавірусу монаха у Києво-Печерській лаврі
Двоє із них уже померли – архімандрит Нектарій та ієродиякон Наум. Нині Лавра закрита на карантин, а більшість інфікованих доправили до Олександрівської лікарні. Серед них і намісник Лаври Павло – щоправда, пресслужба і не підтверджує, і не спростовує, що він інфікувався коронавірусом, мовляв, у нього є супутні хвороби, тому задля убезпечення його госпіталізували.

Напередодні, 15 квітня, в Києві також зареєстрували три випадки інфікування в Іонінському монастирі УПЦ, що розташований на території Національного ботанічного саду імені М. М. Гришка. На сайті монастиря вказано, що від 6 квітня богослужіння відбуваються без присутності парафіян.

У Чернівецькій області серед заражених коронавірусом – чотири священники. І один з них навідріз відмовляється визнавати, що має COVID-19. Як ТСН стало відомо з власних джерел, це настоятель однієї з церков УПЦ Кіцманського району. Панотець контактував із хворим на коронавірус, згодом дослідження підтвердило- він теж інфікований. І хоча має симптоми хвороби, і отримав припис піти на самоізоляцію, вважає себе здоровим. Ба більше: заявив, що збирається провести літургію в своєму храмі. Згодом стало відомо, що він таки не пішов до вірян.

Раніше, 10 квітня, в Чернівецькій області підтвердили коронавірус у священника, який контактував із 123 вірянами та чотирма священиками.

“Четверо священнослужителів, вони поінформовані про власний позитивний результат тестування. І дивує те, що один з них всіляко намагається не прийняти цю інформацію, стверджуючи, що результат лабораторного дослідження неправдивий”, – сказав голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук.

Ще один можливий осередок розповсюдження нового коронавірусу – Почаївська Лавра УПЦ у Тернопільській області.

Кличко розповів подробиці про померлого від коронавірусу монаха у Києво-Печерській лаврі
Один із померлих у Києво-Печерській Лаврі був монахом Почаївської лаври. ЗМІ також повідомили про двох (згодом про чотирьох) вірянок із Молдови, які ніби після відвідин Почаївської Лаври заразилися коронавірусом. Про це сказав і президент Молдови. Водночас у Лаврі це заперечують, мовляв, коронавірусу в них немає. І, мовляв, подібні повідомлення лякають людей і вони не йдуть до церкви.

У Харківській області в селі Високопілля першою жертвою нового типу коронавірусу COVID-19 є 71-річна жінка, яка працювала в місцевому храмі. Пенсіонерка продавала свічки у церкві й навіть цими вихідними була там.

Тим часом у Дніпрі в незвичний спосіб покарали священників, які не дотримуються правил карантину – Львівська міськрада ухвалила рішення про тестування на коронавірус працівників сфер, які контактують з великою кількістю людей. Крім медиків, водіїв громадського транспорту та працівників супермаркетів, в цю категорію входять і священники.

Понад тиждень тому повідомлялося, що в Івано-Франківській області коронавірус підозрюють у двох священників. Перед тим в Івано-Франківську коронавірус підтвердили у священника та поліцейського.

Півтора тижні тому в Тернопільській області від коронавірусу помер священник, у якого першого діагностували хворобу.

Leave a Comment