Новини

Індія надасть Україні партію препарату для боротьби з коронавірусом

Уряд Індії безоплатно надасть Україні партію із 30 тис. таблеток препарату гідроксихлорохіну для боротьби з коронавірусом. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє пресслужба МЗС України.

“Індійський уряд ухвалив рішення безоплатно надати Україні партію у 30 тис. таблеток гідроксихлорохіну. На думку експертів, препарат має високий потенціал у боротьбі з коронавірусом”, – повідомили у МЗС.

Рішенню передувала зустріч Кулеби з послом Індії в Україні Партхою Сатпатхі на початку квітня.

“Навіть попри заборону експорту гідроксихлорохіну за кордон, наші індійські друзі ухвалили це важливе для України рішення”, – повідомив Кулеба.

У МЗС зазначили, що, коли препарат прибуде в Україну, його доправлять у Міністерство охорони здоров’я, яке розподілить ліки серед медичних установ.

МОЗ України додало гідроксихлорохін у протокол лікування хворих на COVID-19. У відомстві звертають увагу, що препарат не розрахований на самолікування, і його можна застосовувати тільки за рішенням лікарів.

Ефективність препаратів гідроксихлорохіну в лікуванні хворих на COVID-19 наразі ретельно вивчають у багатьох країнах, зокрема у США і країнах ЄС, повідомляють у пресслужбі МОЗ.

Leave a Comment