Новини

Чи буде дефіцит хліба в Україні: У Мінекономіки дали відповідь

У Міністерстві запевняють, що Україна матиме 3 млн тонн пшениці – це у 2 рази більше, ніж минулого року, що повністю забезпечить країні продовольчу безпеку

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко заявив, що дефіциту хліба в Україні не буде. Про це стало відомо з повідомлення на його сторінці у Facebook.

Зазначається, що два тижні тому Мінекономіки підписало Меморандум з основними учасниками зернового ринку щодо граничних обсягів експорту пшениці.

Як пояснює міністр, це означає, що до того, як почне надходити збіжжя з нового врожаю, в країні буде 3 мільйони тонн пшениці, а це у 2 рази більше, ніж минулого року.

За словами Петрашка, це повністю забезпечить країні продовольчу безпеку.

“Наразі внутрішній продовольчий ринок наповнений усіма категоріями товарів, а цінова ситуація є стабільною і контрольованою”, – додав він.

Окремо Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства прокоментував питання зростання цін.

Він зауважив, що у першу чергу причини підвищення цін мають сезонний характер, а також обумовлені девальвацією та спекуляціями.

“Але непередбачуваних стрибків не було і не буде. Друге – це девальвація, яка відбувається з валютою. Третя причина – це спекулятивний елемент, над подоланням якого в Міністерстві вже працюють”, – зазначив Петрашко.

Leave a Comment