Новини

Скільки українців запаслися продуктами на карантин: несподівана статистика

Як відомо, карантин в Україні розпочався 12 березня, тоді ж громадяни країни вирушили в магазини закуповуватися довго зберігаються продуктами харчування на час самоізоляції. Але далеко не всі стали запасатися їжею.

За результатами дослідження Research & Branding Group, у ситуації, що склалася в Україні, 39% українських сімей не мають жодних заощаджень, передає НАРОДНА ПРАВДА.

“Близько 1/3 українців мають заощадження продуктів на місяць чи менше. І тільки 32% українців істотно запаслися продуктами через побоювань закриття торгівлі та зростання вартості продуктів. Причому запаси роблять найменш захищені верстви населення, оскільки саме вони найбільше відчувають зниження купівельної спроможності через стрибки цін. Це в основному пенсіонери та люди, які мають заробітну плату, близьку до мінімальної”, – йдеться у результатах дослідження.

На думку економічного експерта Олексія Дорошенка, саме ці люди зробили запаси, а зараз потрапили в ситуацію нестачі коштів на всі інші потреби, включаючи оплату комунальних послуг. На першому місці за популярністю запасів в українців були, як завжди, крупи.

У дослідженні Research & Branding Group також йдеться, що близько 60% українців вважають, що матеріальне становище їхніх сімей найближчі 3 місяці в цілому погіршиться.

Leave a Comment