Волинь Новини

Депутатка розповіла, як можна збільшити надходження до бюджету

Через неефективну роботу митниці Держбюджет недоотримує по 5 мільярдів гривень надходжень. Про це в ефірі телеканалу «НАШ» зазначила народна депутатка, членкиня групи «За майбутнє» Ірина Констанкевич.

Наразі через епідемію коронавірусу триває робота над змінами головного фінансового документу країни. При його перегляді уряду потрібно зважати не лише на скорочення видатків на різні соціально важливі сфери, а й думати над шляхами наповнення бюджету. На думку Ірини Констанкевич, варто звернути увагу на роботу митниці.

«Днями на Ягодинській митниці затримали медичний вантаж на суму понад 57 тисяч доларів з невідповідністю заявленої вартості. Також на кордоні зі Словаччиною зупинили вантаж із медичними засобами захисту, який намагалися вивезти з України. І це лише поодинокі випадки, про які ми знаємо. А де наші антикорупційні органи, чому вони над цим не працюють?», – наголосила парламентар.

Допомога лікарням у боротьбі з коронавірусом досі забезпечується силами обласних та місцевих рад, благодійників та волонтерів, а не центральною владою. Тому серед першочергових завдань – зробити все можливе, аби медики були максимально захищені й не лише ті, які надають допомогу в інфекційних лікарнях чи тих, які визначені для прийому хворих на коронавірус, а й ті, які працюють в амбулаторіях та поліклініках. Ці питання мав би розв’язувати уряд, але не лише шляхом «обнулення» культури, коштів, передбачених для місцевих бюджетів, на інфраструктурні проекти, підтримку аграрників тощо.

Leave a Comment