Волинь Новини

Волинянин, що захворів на коронавірус – у важком стані

Розповіли деталі першого в Нововолинську випадку інфікування коронавірусом.

Про це йшлося у четвер, 9 квітня, під час наради в мерії.

За словами заступника мера Андрія Стронського, чоловік спочатку знаходився на лікування в терапевтичному відділенні. Після цього пацієнта перевели в реанімаційне відділення у важкому стані. Нині він підключений до апарату штучної вентиляції легень.

“Перебування хворого у терапевтичному відділенні спричинило те, що було багато контактів і з медперсоналом, і з пацієнтами, і з бригадою швидкої допомоги, і з іншим персоналом”, – відзначив посадовець.

Андрій Стронський повідомив, у результаті епідрозслідування встановили, що чоловік під час карантину знаходився на санаторно-курортному лікуванні у “Червоній калині”, що у Рівненській області. Поліція внесла дані до ЄРДР, аби з’ясувати. чому в період карантину працював оздоровчий заклад.

Окрім волинянина, у якого діагностували коронавірус, у “Червоній калині” були ще 2 нововолинців, в яких на сьогодні підозрюють COVID-19. Встановили, що загалом у санаторії було 8 людей із Нововолинська.

“Уже люди питають, де вони живуть, щоб ледве не розправи влаштовувати”, – сказав заммера. Він закликав не сіяти паніку і наголосив, що коло контактних осіб уже визначили, вони перебуватимуть на спостереженні.

Leave a Comment