Новини

Світові авіакомпанії не зможуть повернути клієнтам гроші за квитки на скасовані рейси

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) попередила, що 25 млн робочих місць по всьому світу можуть опинитися під загрозою через спад в області подорожей через пандемію коронавіруса. Фінансовий стан авіакомпаній настільки нестабільний, що вони не можуть дозволити собі повертати гроші пасажирам. В асоціації вважають, що клієнти повинні приймати ваучери на майбутні перевезення.

“Ключовим елементом для нас є можливість уникнути браку готівки, тому повернення скасованого квитка для нас майже неможливе з фінансової точки зору”, – сказав Олександр де Жуніак, генеральний директор IATA.

Асоціація особливо відзначила втрату робочих місць і наслідки для світової економіки, якщо уряди допустять крах авіакомпаній. У всьому світі гроші на прожиття близько 65,5 млн осіб залежать від авіаційної галузі, включаючи такі сектори, як подорожі та туризм. Серед них 2,7 млн ​​робочих місць авіакомпаній.

Грунтуючись на сценарії жорстких обмежень на поїздки, який є зараз, в IATA підрахували, що в 2020 році доходи авіакомпаній знизяться на 252 млрд доларів (-44%) в порівнянні з 2019 роком.

Близько 61 млрд доларів може зникнути з резервів компаній тільки в другому кварталі. Попит у вільному падінні. У всьому світі він знизився на 70% в порівнянні з минулим роком і на 90% – в Європі.

Асоціація закликає уряди негайно надати фінансову допомогу, щоб допомогти авіакомпаніям залишатися життєздатними.

“Ми ніколи не закривали галузь в такому масштабі. Отже, у нас немає досвіду в її запуску. Це буде складно. Нам потрібні непередбачені витрати для ліцензій та сертифікатів, термін дії яких закінчився. Нам доведеться адаптувати операції і процеси, щоб уникнути повторного зараження регіонів через авіапасажирів. і ми повинні знайти передбачуваний і ефективний підхід до управління обмеженнями на поїздки, які необхідно зняти, перш ніж ми зможемо повернутися до роботи. Це лише деякі з основних завдань, які стоять перед нами. І щоб бути успішними, галузь і уряди повинні бути єдині і працювати разом”, – сказав де Жуніак.

Leave a Comment