Новини

Боротьба з COVID-19: Японія передасть Україні партію противірусного препарату

Фото AP Уряд Японії передасть Україні як партнерську підтримку партію препарату фавіпіравір (“Авіган”). Міністерство закордонних справ разом із японськими колегами опрацьовує механізм передачі. Про це повідомляє UATV із посиланням на сайт МЗС.

За повідомленнями японської сторони, свій інтерес до використання препарату висловлюють багато країн, оскільки є інформація про те, що він полегшує перебіг захворювання. Щодо його ефективності в лікуванні COVID-19 тривають клінічні дослідження.

“Ми вдячні уряду Японії, що дуже швидко відгукнулись на наше прохання про допомогу, і Україна увійшла до переліку 20 країн, які отримають ці ліки. Українські дипломати по всьому світу продовжують збирати інформацію про прогресивні практики лікування COVID-19, а команда МЗС у Києві щодня забезпечує необхідну підтримку в залученні та доставці необхідної допомоги в Україну”, – сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Партія препарату буде направлена в Україну через систему ООН.

“Цієї доставки очікує МОЗ України, яке здійснить подальший розподіл препарату по медичних закладах”, – додали у МЗС. Раніше повідомлялося, що уряд Японії передав військовому госпіталю в Харкові сучасне медичне обладнання.

Leave a Comment