Новини

Розкол в партії “Слуга народу”, – Разумков прокоментував створення “Демплатформи”

У складі фракції “Слуга народу” сформувалася “демократична платформа”, представники якої мають своє бачення на ті чи інші процеси. Втім, ці нардепи не є противниками самої фракції або президента Зеленського.

Про це в інтерв’ю “Левому берегу” розповів голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

“Представники цієї так званої платформи чітко позначили, що не є противниками фракції або президента. У них є своє бачення тих чи інших процесів. А будь-які спірні моменти потрібно обговорювати, переконувати, доводити свою правоту. Рано чи пізно консенсус буде знайдений”, – сказав Разумков.

За словами Разумкова, знайти спільну мову з тією або іншою людиною можна майже завжди, але важливо, щоб домовленості не переходили ціннісні рамки, не порушували моральні принципи і знаходилися в рамках чинного Кримінального кодексу. При цьому, на думку спікера Ради, поява “демплатформи” в складі “Слуги народу” не призведе до поділу фракції.

“Думаю, зараз так питання не стоїть. Всі розуміють ту відповідальність, яка лежить на парламенті в першу чергу. Депутати від різних політичних сил, всі, хто налаштований більш-менш на конструктив. Підготовка ряду законопроектів – тому пряме підтвердження”, – заявив Дмитро Разумков.

На думку спікера, нардепи стали більш виважено ставитися до якихось моментів і прораховують наслідки.

“Але я б не говорив, що раніше вони голосували без оглядки”, – сказав Разумков.

Нагадаємо, термін “демократична платформа” щодо групи нардепів від “Слуги народу”, що підтримують не всі рішення своєї фракції, вжив в одному з інтерв’ю її представник Микита Потураєв.

Раніше ці нардепи виступали проти ідеї глави Офісу президента Андрія Єрмака провести створення Консультаційної ради в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Потім депутати в схожому складі запустили в Facebook флешмоб: вони опублікували на сторінках в соцмережі адресований колегам заклик підтримати законопроект №3260 про заборону повернення “Приватбанку” Коломойському, лякаючи в іншому випадку дефолтом в країні.

Leave a Comment