Новини

Малий бізнес в Україні через карантин втрачає до 75% прибутку. Третина підприємств звільнить співробітників

Майже третина малого і мікробізнесу планує скоротити співробітників через збитки, які приніс жорсткий карантин в Україні.

Про це свідчать результати опитування серед підприємців, проведеного з 24 по 30 березня Європейською бізнес асоціацією.

Так, за підсумками дослідження стало відомо, що на скорочення піде 31% малого бізнесу, а звільняти своїх співробітників поки не планують 48% респондентів. У свою чергу 21% опитаних ще не визначився щодо скорочень.

При цьому 78% малого і мікробізнесу констатували втрату до 75% доходів, а 18% думають зовсім закрити бізнес. Однак 4% опитаних розповіли про збільшення прибутку в цей кризовий час.

Відносна більшість опитаних, 41%, планують піти на урізання зарплат своєму персоналу, 33% ще не визначилися. У свою чергу тих, хто збереже виплати в нинішньому розмірі всього 26%.

“Період карантину дійсно дуже складний, особливо для таких компаній, які не можуть перенести свій бізнес в онлайн. Сценарію розвитку подій поки немає ні у кого. Навряд чи хтось був готовий до кризи такого типу”, – прокоментувала менеджер проекту Unlimit Ukraine Олена Еро.

У той же час 47% власників малого бізнесу будуть шукати нові можливості для розвитку, якщо карантин триватиме на невизначений період, а 22% будуть змушені закрити бізнес.

Скриншот: Европейская Бизнес Ассоциация в Фейсбук

Leave a Comment