Новини

Третина українців вже зіткнулася з фінансовими труднощами на карантині, майже у 40% немає заощаджень – опитування

Під час карантину майже третина українців зіткнулася з фінансовими труднощами. При цьому 39% жителів країни не мають заощаджень, а 60% прогнозують, що через три місяці добробут їхньої родини погіршиться.

Про це свідчать дані опитування, проведеного R & B Group.

Так, соціологи 28 березня – 3 квітня опитали 1400 респондентів старших 18 років і з’ясували, з якими проблемами стикаються українці на карантині, а також на скільки часу вистачить їх заощаджень.

Виявилося, що основними проблемами українців на час карантину стали фінансові труднощі, в тому числі втрата джерел доходу, а також турбота про здоров’я близьких. Про це повідомили  30% респондентів. Ще по 15% опитаних заявили, що їм важко сидіти вдома і вони відчувають тривогу через невизначеність. 17% бояться заразитися коронавірусом. Невдоволення також викликають відсутність міжміського сполучення, труднощі з покупкою деяких товарів і складності руху громадського транспорту.

Проблемы украинцев на карантине. Опрос R&B Group

Щодо фінансових труднощів під час карантину, то у 39% українців взагалі немає заощаджень, а у 13% їх вистачить лише на пару тижнів. 19% опитаних заявили, що зможуть прожити на заощадження місяць, 8% – два місяці, 3% – три місяці, 7% – чотири місяці і більше.

Сбережения украинцев. Опрос R&B Group

Оцінюючи зміни, які відбудуться з матеріальним добробутом родини через три місяці, 38% респондентів висловили впевненість, що воно точно погіршиться. 19% опитаних вважають, що воно залишиться незмінним, 22% вважають, що швидше за погіршиться. Всього 8% українців припускають, що стануть жити багатше через три місяці.

Прогноз украинцев о благосостоянии. Опрос R&B Group

Leave a Comment