Волинь Новини

Чому у мерії замовчують ситуацію з міською лікарнею?

Автор електронної петиції закликає організувати прес-конференцію, під час якої надати відповіді на низку питань щодо поширення коронавірусу серед лікарів та пацієнтів Луцької міської клінічної лікарні.

Петицію під назвою «Зобов’язати управління охорони здоров’я Луцької міської ради прозвітувати про стан справ у КП «Луцька міська клінічна лікарня» щодо протидії поширенню коронавірусу» зареєстрували 7 квітня.

«Засновником і Власником КП «Луцька міська клінічна лікарня» є територіальна громада в особі Луцької міськради. Уповноваженим виконавчим органом, який здійснює управління КП «ЛМКЛ» є управління охорони здоров’я Луцької міськради. Підприємство КП «ЛМКЛ» підпорядкована, підконтрольна, підзвітна Власнику та Уповноваженому органу. Органами управління лікарні є : міська рада, міське управління охорони здоров’я, керівник та спостережна рада.

В зв’язку із виявленням коронавірусу у медичного персоналу та пацієнтів в КП «ЛМКЛ» та відсутністю публічної інформації від Уповноваженого органу (управління охорони здоров”я Луцької міськради) щодо вжитих заході по непоширенню коронавірусу та безпечності перебування хворих у лікарні , прошу міську раду зобов’язати міське управління охорони здоров’я  публічно прозвітувати перед громадою, яка є власником цього закладу, про роботу КП «ЛМКЛ», шляхом проведення прес-конференції для ЗМІ . Зокрема громаду цікавить:

Що наразі відбувається в КП «ЛМКЛ»? Чи працюють всі відділення?

Які результати обстеження 80 медпрацівників, в яких відібрали зразки на коронавірус? Чи достатньо цього, щоб виявити всіх заражених серед медперсоналу?

Чи проводиться розслідування правомірності дій посадових осіб Уповноваженого органу, керівника лікарні та медичного персоналу на предмет порушення правил карантинного режиму, самоізоляції та приховування суспільно важливої інформації?

Який стан здоров’я інфікованого медперсоналу та пацієнтів?

Чи мінімізовані для пацієнтів (і яким чином) ризики зараження вірусом від медперсоналу?

Чи достатньо захищений медперсонал? Чи проводять експрес-тести ургентним хворим, які поступають на лікування?»,- зазначає в петиції автор Василь Нагорний.

Leave a Comment