Новини

Данія і Чехія послаблюють карантин

Уряди Чехії і Данії зняли деякі обмеження, що були введені для боротьби з коронавірусом. З 7 квітня тут можна буде займатися спортом на природі без масок, проте все ще необхідно зберігати дистанцію не менше двох метрів.

Про йдеться у ЗМІ цих країн. Так, наприклад,  Радіо Прага повідомляє, що з 9 квітня в Чехії відкриються магазини для хобі і рукоділля, ремонт велосипедів, господарські магазини, а після Великодня, який в Чехії святкують 12 квітня, уряд обговорить можливість відкриття взуттєвих і канцелярських магазинів.

Також з 14 квітня у разі поважної причини, такої, як відрядження, буде дозволений виїзд за межі Чехії.

У Данії дитячі сади і початкові школи запрацюють з 15 квітня, інші школи планується відкрити з 10 травня, повідомляє DW.

«Данія може почати “поступове, спокійне і контрольоване” зняття коронавірусних обмежень вже після Великодня, якщо цифри будуть стабільними протягом наступних двох тижнів.» – рро це заявила прем’єр-міністр Данії Метте Фредерікса.

Про це пише The Local.

“Якщо ми, данці, протягом наступних двох тижнів і на Великдень (12 квітня – Ред.) Продовжимо дотримуватися дистанції, якщо цифри залишаться стабільними, уряд почне поступове, спокійне і контрольоване зняття обмежень для суспільства після Пасхи”, – сказала Фредерікса.

При цьому кафе, перукарні, дискотеки і торгові центри залишаться закритими, як і раніше не можна буде збиратися групами більше 10 людей.

“Повсякденне життя поки що не повернеться в колишнє русло. Ми проживемо ще багато місяців з великим числом обмежень”, – підкреслила прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен.

Нагадаємо, що Данія одна з перших закрила свої кордони 13 березня. За останніми даними, в країні коронавірус виявлений у 2577 чоловік. 77 випадків хвороби виявилися летальними. Схоже, що Данія може стати першою країною в Європі, де почали знімати карантинні обмеження.

Довідка

Останніми днями, нарешті, з’явились і хороші новини – позитивні тенденції намітилися в європейських країнах, які найбільше страждають від коронавируса – Італії та Іспанії, там кількість смертей знижується кілька днів поспіль. В Італії, наприклад, зафіксовано найнижчий за останні тижні рівень смертності від коронавируса, в Австрії, Німеччині, Нідерландах та Іспанії скорочується кількість нових хворих.  Поки Україна підсилює карантинні заходи через коронавірус, в Європі, навпаки, замислюються про їх послаблення.

Leave a Comment