Важливо Волинь Новини

Волинські фтизіатри звернулися до Зеленського

Колектив Волинського обласног фтизіопульмонологічного медичного центру звернувся до Президента України Володимира Зеленського.

Подаємо звернення без змін:

Колектив Волинського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру звертається до Президента України у зв”язку з критично і навіть катастрофічно низьким фінансуванням, яке на 2020-й рік заклад отримав від Національної служби здоров”я України.
Колектив медичного центру просить підтримки ЗМІ у їхній боротьбі за належне забезпечення закладу та пацієнтів, адже туберкульоз, як і COVID-19, належить до особливо небезпечних інфекцій, а неналежне фінансування галузі може призвести до погіршення епідемічної ситуації.
Директор медустанови Іван Нискогуз зазначає, що в рамках реформування протитуберкульозні заклади області було оптимізовано, скорочено відділення. З 530 до 290 осіб скорочено працівників, частина з яких працює неповний день. Протягом найближчих місяців буде скорочено ще 50 працівників. Однак навіть за такого масштабного скорочення, виділених НСЗУ коштів не вистачить навіть на зарплату персоналу.

Leave a Comment