Новини

Вчені з’ясували, у кого із людей мінімальні шанси проти коронавірусу

Американські вчені розповіли про спосіб визначення смертності від коронавірусу. Даний метод передбачає визначення залежності тяжкого перебігу хвороби та підвищеного ризику летального результату хвороби від кількості тромбоцитів в крові пацієнтів з Covid-19.

Про це у вівторок, 7 березня, повідомило видання “Известия“.

Повідомляється, що дослідниками Університету Верони і університетської клініки Падуї були вивчені історії хвороби 1 779 пацієнтів. 399 (22,4%) з них перебували у важкому стані. Так, при порівнянні аналізів, вчені прийшли до висновку, що низька кількість тромбоцитів пов’язане з підвищеним ризиком тяжкого перебігу захворювання та смертності у пацієнтів з коронавірусів.

У свою чергу російські експерти відзначають, що дана методика оцінки здоров’я пацієнтів є перспективною. При цьому здати такий аналіз можна в будь-якій клінічній лабораторії вже зараз, тому лікарям не потрібно нових технічних рішень і великих фінансових витрат.

За словами наукового співробітника лабораторії аналізу показників здоров’я населення та цифровізації охорони здоров’я МФТІ Давида Наімзади, рівень тромбоцитів відображає деякі сторони стану системи гемостазу, функція якої полягає в збереженні рідкого стану крові, зупинці кровотеч при пошкодженнях стінок судин і розчиненні тромбів. Порушення роботи цієї системи говорить про збої організму, що в якійсь мірі може свідчити про різке погіршення його роботи в цілому.

Leave a Comment