Важливо Новини

«Все це дурість. Людину загнати в клітку не вийде», – Лукашенко про коронавірус

Ми проходимо пік сезонних захворювань, у цей час треба поберегтися – вважає президент Білорусі Олександр Лукашенко. У Білорусі влада “нікому нічого не забороняє, ні на кого не тисне і робить все, щоб людей захистити”. Головною небезпекою він назвав паніку.

Про це він заявив під час відвідування молочної ферми в Смолевіцькому районі.

“Ось ми з вами були на фермі. Скажіть, як там на віддаленій роботі доїти корів? Або як там вихідний оголосити? Адже це нереально. Ні в Росії це, ні в Америці, ніде не можливо. Отже виходить, хтось буде сидіти вдома без роботи, і їм зарплату збережуть. Це що, справедливо? Ми розколюємо суспільство. Цього робити не можна”, – сказав Лукашенко.

Лукашенко запевнив, що ситуація із захворюваннями в країні сильно не погіршиться. Білорусь не застосовує драконівських заходів.

“Справа навіть не в коронавірусі. Ми проходимо пік сезонних захворювань. В цей час треба поберегтися. Ми хочемо життя загнати в клітку. Людину загнати в клітку! Не вийде! Все це дурість. Від психозу люди починають біситися”, – відзначив Лукашенко.

Він порадив взятися за голову і заспокоїтися.

Губернатор Мінської області зазначив, що має дані по пневмонії за перший квартал минулого і теперішнього року – кількість тих, хто захворів, хто вилікувався і хто помер. Зараз ці цифри краще, ніж були минулого року.

 

Leave a Comment