Волинь Новини

«Волиньгаз» передав обласній інфекційній лікарні прилад для штучної вентиляції легень. ФОТО

«Волиньгаз» продовжує допомагати медикам. Медпрепарат, який працівники газової компанії купили для обласної інфекційної лікарні, рятуватиме людські життя. Експрес – аналізатор газів крові та електролітів коштує 200 тис грн.

Про це інформує пресслужба підприємства.

Медапарат газовики передали головному лікарю Волинської обласної інфекційної лікарні Руслану Морочковському. Науковець, головний інфекціоніст області, експерт з напрямку інфекційних захворювань на Волині Руслан Семенович розповів, що медикам допомога потрібна завжди, бо медицина недофінансована, тому бракує всього. Усім зараз вдячні за допомогу!

«Найперше, то потрібні руки і голова, яка може працювати з тією апаратурою і надавати допомогу. В цілому на сьогодні безумовно достатньо персоналу, але якщо ситуація буде розгортатися надалі, то й не вистачить. Людям рекомендую дотримуватись умов карантину – перебувати в самоізоляції, вдома, мити руки, носити маски і рукавички, якщо йдете до магазину, – радить медик. – Треба пам’ятати, що вакциновані люди – захищені. Є припущення, що протитуберкульозна вакцинація, БЦЖ, можливо, допомагає, люди мають кращий імунітет і коронавірус «не бере».

У волинській інфекційній лікарні зараз перебувають хворі на коронавірусну інфекцію.

«Це портативний газовий аналізатор необхідний для того, щоби надавати адекватну допомогу пацієнтам, які знаходяться на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії і отримують штучну вентиляцію легень. Залежно від показників, які даватиме цей апарат, можна буде призначати і корегувати параметри надання допомоги хворим», – зазначив головний лікар Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський.

Компанія «Волиньгаз» на благодійну допомогу міським, районним та обласним лікарням спрямувала майже мільйон грн.

Днями акціонерне товариство передало благодійну допомогу КНП “Рожищенська ЦРЛ” та Ковельське МТМО.

Рожищенські медики отримали 120 літрів дезинфікуючого засобу для обробки приміщення і техніки, 40 літрів засобу для дезинфекції рук, 300 медичних масок, 18 респіраторів FFP 2 та 18 захисних окулярів.

Ковельські лікарі одержали 240 літрів дезинфікуючого засобу для обробки приміщення і техніки, 80 літрів засобу для дезинфекції рук, 500 медичних масок, 30 респіраторів FFP 2, 25 захисних окулярів та 50 експрес-тестів.

Leave a Comment