Новини

Пояснили, чому подорожчали продукти “борщового набору”

Це пов’язано із підвищенням попиту через скорочення пропозиції.

У Національному банку України пояснили, що підвищення цін на продукти “борщового набору”, а також – крупи та цитрусові пов’язано з підвищеним попиту на тлі скорочення пропозиції. Про це йдеться у економічному огляді тижні НБУ від 3 квітня. Повідомляє «Західна інформаційна корпорація» на сайті.

“Зростання цін на м’ясо і овочі з борщового набору можна пояснити закриттям ринків та відсутністю міжміського сполучення (відповідно, зменшенням/відсутністю пропозиції з боку дрібних господарств)”, – йдеться в огляді.

Водночас зростання цін на гречку та туалетний папір, які належать до своєрідних “індикаторів кризи”, НБУ пояснив ажіотажним попитом.

Разом із тим, в Нацбанку заявили про подорожчання часнику, лимонів та цибулі – так званих “продуктів-антисептиків”.

За даними регулятора, на ріст ціни таких продуктів вплинув і курс гривні, оскільки лимони та часник в Україні переважно імпортуються.

Раніше в Міністерство економіки заявляли, що ажіотажний попит на продукти харчування, що спостерігався в Україні після початку карантину, спав.

Leave a Comment