Новини

“Україно, ми цього не забудемо” — в Італії емоційно зустріли українських лікарів

Високопоставлені особи не стримали емоцій.
Українські лікарі прилетіли в Італію, щоб допомогти країні в боротьбі з пандемією коронавірусу Covid-19. Італія — одна з тих країн, якій довелося найважче в чіпких лапах вірусу. На військовому аеродромі Pratica di Mare докторів зустріли з усіма почестями.
За повідомленням посольства України в Італії в Facebook, докторів зустрічали високопоставлені особи, а саме міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо, посол України в Італії Євген Перелигін, керівництво італійського регіону Марке, в лікарнях якого будуть працювати українські лікарі.

Глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо під час зустрічі не стримав емоцій. Він ледь не зі сльозами на очах сказав, що Україна зробила жест, який неможливо забути.

“Спасибі Україні та її медикам за цей жест солідарності та міжнародної підтримки. Італія цього ніколи не забуде”,    наводить відомство цитату Ді Майо.

Зазначається, що Україна поряд з Албанією і Польщею надала Італії, де виявлено понад 120 тисяч випадків інфікування людей COVID-19, допомога: в цю країну відправлені двадцять лікарів. В основному це реаніматологи, яких зараз гостро не вистачає в італійських лікарнях з-за величезного навантаження на відділення інтенсивної терапії, так як чимало хворих потребують реанімаційних заходах.

Обов’язково підпишись на наш канал в Telegram, щоб не пропустити найцікавіше.

Leave a Comment