Новини

Україна на карантині: в якому випадку людям старше 60 років можна виходити на вулицю

У Кабінеті міністрів України у зв’язку із посиленням карантину пояснили, в якому випадку людям старше 60 років можна тепер виходити на вулицю, передає УНН.

“Люди старше 60 років поки що мають сидіти вдома. Вони відносяться до групи підвищеного ризику, відтак – потребують самоізоляції. Що це означає? По-перше, вони мають перебувати у визначеному ними місці самоізоляції. По-друге, утримуватися від контакту з іншими особами – крім тих, з якими вони спільно проживають”, – йдеться у роз’ясненні уряду.

Крім того, в уряді пояснили, як діяти літнім людям, якщо вони не мають близьких молодшого віку, які можуть про них піклуватися.

“Люди, що знаходяться на самоізоляції (крім хворих на COVID-19) та про яких немає кому подбати, дозволено відвідувати магазини та інші місця торгівлі, які розміщені на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця самоізоляції. Ці люди мають дотримуватися масочного режиму”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, у Кабміні нагадали, що доручили обласним державним адміністраціям вжити додаткових заходів до виявлення та обслуговування одиноких осіб та осіб, які одиноко проживають, серед громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають на самоізоляції, та організувати належний соціальний супровід.

Нагадаємо, у Кабміні пояснили в яких саме місцях громадяни з 6 квітня мають перебувати у захисних масках чи респіраторах.

Leave a Comment