Важливо Новини

Карантин може завершитися після травневих свят

Через епідемію коронавірусу в Україні ввели карантин, який нещодавно значно посилили –  з 6 квітня починають діяти більш суворі обмежувальні заходи. Професор Інституту фізіології імені Богомольця НАН України, доктор медичних наук Віктор Досенко прогнозує, що карантин в зв’язку з епідемією коронавірусу COVID-19 не закінчиться до травневих свят.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це вчений розповів в інтерв’ю виданню “Факти”.

Досенко звернув увагу на ситуацію з поширенням  COVID-19  в Китаї, Південній Кореї, Ірані, де  кількість хворих і померлих почала різко знижуватися лише через 2-3 місяці від початку епідемії.

“Цьому є кілька причин. Одна з найважливіших: в людській популяції виникає колективний імунітет. Ну і, звичайно, карантинні обмеження відіграють величезну роль в боротьбі з епідемією”, – вважає вчений.

На його думку, травневі свята українці все ще проведуть на карантині, завдяки якому епідемія в Україні розвивається не надто швидко, смертність порівняно невелика – на рівні 2,4 відсотка.

Вчений також висловив сумнів, що тепла погода завадить поширенню коронавірусу.

“Про це свідчить те, що епідемія COVID-19 охопила країни, в яких взимку так само тепло, як у нас влітку – Індію, наприклад”, – зауважив науковець.

Leave a Comment