Новини

Чернівецькі науковці прогнозують до Великодня близько 3 тисяч хворих на коронавірус в області

Вони розробили математичну модель на основі даних за останні дні. Чернівецькі науковці розробили математичну модель захворюваності на коронавірус в області та спрогнозували, що до Великодня на Буковині вже буде близько трьох тисяч інфікованих осіб. Про це під час прямого ефіру у Facebook розповів Чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

“Науковці нашого університету, взявши за основу європейські, світові такі моделі, як розвивається епідемія, пандемія в тих чи інших країнах, вивели власну модель. Допрацювавши цю модель до наших умов, науковці спробували накласти ті дані, які у нас були станом на 28 березня. Таким чином, вони спробували спрогнозувати, що ж відбуватиметься у нашій області, маючи вихідні дані – кількість захворівших, дату, коли відбулася перша смерть тощо.

І вже фактично 5 днів із 28 березня ми спостерігаємо результати, які порівнюємо із тими, що в математичній моделі. І мушу сказати, що результат дуже невтішний. Бо за попередніми розрахунками науковців до Пасхи ми матимемо вже близько трьох тисяч хворих на коронавірус буковинців”, – сказав Каспрук.

Leave a Comment