Важливо Волинь Новини

На Волині інфікувався коронавірусом водій “швидкої”

Житель Старовижівського району, який працює водієм «швидкої», інфікувався вірусом covid-19. Як зазначають, чоловік мав контакт з родичем, який повернувся з-за кордону.

Про це повідомляє ІА “Волинські новини. Інформацію в коментарі виданню підтвердив директор КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимир Шмаль.

З його слів, чоловік відчув у себе симптоми, притаманні коронавірусу, і за порадою колег звернувся до сімейного лікаря. Лікування вдома не дало ефективних результатів, його стан погіршився. Тому в районній лікарні йому зробили експрес-тест на коронавірус, який виявився негативним. Опісля, провели лабораторний ПРЛ-тест, який дав позитивний результат.

До слова, чоловік має ознаки пневмонії, проте перебуває в задовільному стані. Також в нього низька сатурація.

Окрім цього, відомо, що волинянин мав контакт з родичем, який повернувся з-за кордону. Вочевидь, саме він і був джерелом зараження.

Хворого транспортували спочатку в Ковельську лікарню, після чого переведуть у Волинську обласну інфекційну лікарню.

Як відомо, вже у 9 медичних працівників на Волині діагностували коронавірус. Серед працівників луцької лікарні – 8 хворих. Після першого випадку інфікування вранці 1 квітня діагноз підтвердився ще у 1 лікаря та 3 медсестер, а ввечері того ж дня –ще у 3 лікарів.

Leave a Comment