Новини

Третина українців працюють у звичайному режимі

Під час карантину продовжують працювати в звичайному режимі 35% українців, 29% – перейшли на “віддалену”, а 4% – втратили роботу.

Серед українців, які працювали до введення карантину, 32% наприкінці березня перебувають у відпустці за власним бажанням, 35% зазначили, що продовжують працювати в звичайному режимі. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи Рейтинг, оприлюднені в середу, 1 квітня.

При цьому 29% зазначили, що працюють дистанційно, а 4% – втратили роботу.

За даними опитування, до введення карантину мали роботу 65% дорослих українців.

Соціологічна група Рейтинг провела опитування методом CATI (computer-assisted telephone interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Вибіркова сукупність: I хвиля 1000 респондентів (25-27 березня 2020), II хвиля 1000 респондентів (28-30 березня 2020). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більш як 4%.

До слова, в Україні через карантин вимушено не працюють близько чотирьох мільйонів осіб, ще близько 700 тисяч втратили роботу.

Leave a Comment