Новини

Поляки просять українців повернутися, обіцяючи хорошу роботу

Український політолог Тарас Чорновіл в Фейсбук розповів, що поспілкувався зі своїми колегами в Польщі і там, м’яко кажучи, все ніяк не можуть прийти до тями від побаченого на українському кордоні.

Перше, що питають: як же люди можуть так нехтувати своїм життям і здоров’ям? Говорячи про українську владу, висловлюють лише нерозуміння. Там уже не дуже чимось дивуються. vesti-ua.net

Політолог підкреслює, головне, що поляки не можуть зрозуміти, так це те, чому українці так масово покинули Польщу, не маючи у себе вдома в цей час взагалі ніяких перспектив. Сусіди мають формально трохи гірше епідеміологічну статистику, ніж Україна, але вона там точна, а наша занижена в десятки разів.

У реальних оцінках можна припускати, що рівень захворюваності у нас в рази більше польського. У Польщі дійсно різко спала ділова активність, бізнес і виробництва пригальмували, але це короткостроковий етап. Зараз вже дискутують про відновлення багатьох виробництв. Починаються весняні аграрні роботи, які пройдуть за будь-яких умовах. Польські фермери та виробники в паніці від того, де набирати працівників? Українські заробітчани гарантували Польщі дуже хороший економічний ріст в минулі роки. У Польщі вже наростає дефіцит робочих рук.

Leave a Comment